nyomtatóbarát verzió


Programok

Rácz Kati és a Flush - szept 5. 17:15 ( BORS Színpad)

 Kapcsolódó link 

Rácz Kati, a jazz koronázatlan királynője, aki előtt nem csak a portugál fociválogatott hajt térdet. A zene születésétől fogva lételeme, szinte elképzelhetetlen volt, hogy más irányba terelje életét. Hosszú zongoratanulmányai alatt – mely során s könnyűzene mindig közelebb állt hozzá, mint Bach vagy Chopin – egy véletlen folytán figyelt fel hangjára Ákos Stefi, és kezdte énekelni tanítani.

Kati érettségijének másnapján este már a Béke Szállóban játszott „A” kategóriás zongoristaként. A hetvenes-nyolcvanas évek szinte összes éjszakai helyén és éttermében énekelt, hol öltönyös diplomatáknak, hol késdobáló helyi keménylegényeknek. Évekkel ezelőtt egy közös fellépés alkalmával a Boney M. egyik tagja, Liz Mitchell csak ennyit mondott neki: You are better, than Tina Turner; egy színpadra lépése után pedig a teljes portugál futballválogatott hajolt meg előtte, és hangja előtt.

A jazz ördögi dívája hangjával azóta is bárok, és csehók minden a gondokból kilépni vágyó vendégét meghódítja, legyen az politikus, sportoló, vagy Feri bácsi a szomszédból. Két szerelme a jazz, és a póker örök útitársa a füstös pincék világában.

2006 áprilisa óta kíséri Rácz Katit a Flush nevű formáció. A zenekar tagjai mind profi zenészek, több csapatban is játszanak illetve tanítanak is. Az öt főből álló zenekar főként funky és jazz zenét játszik.


nagy méretű térkép (1200x880, 270KB)