nyomtatóbarát verzió


Programok

Tenderfoot - szept 6. 18:30 (HANGMESTER.HU - NEMADOMFEL Színpad)

 Kapcsolódó link 

"A blues akkor születik, amikor a néger szomorú, mikor távol van otthonától, anyjától, vagy a kedvesétől. Ekkor felötlik benne egy motívum vagy egy kedvelt ritmus, előveszi pozanját, hegedűjét, bendzsóját, klarinétját, dobját, vagy énekel, esetleg egyszerűen táncol. És a választott motívumon át behatol képzeletének mélyébe. Ettől elmúlik szomorúsága – és ez a blues."
(Ernest Ansermet , 1918)

A 2005 augusztusában alakult Tenderfoot Blues Unit tagjai fiatalos energiával, de korukat meghazudtoló virtuozitással és lendülettel népszerűsítik a nagy múltra visszatekintő műfajt.

Cruel Cradle címet viselő, első, önálló bemutatkozó kislemezük honlapjukon, Facebook vagy MySpace profiljukon már meghallgatható!

Koncertek sokaságán elhangzott fülsiketítő őrjöngés és zsibbadtra csapkodott tenyér bizonyítja, hogy muzsikájuk nem talált süket fülekre. A hallgatóság lelkes visszajelzései mellett - a 2007-es Veszprémi Utcazene Fesztivál közönségszavazása alapján a Tenderfoot a harmadik helyezést érte el - a szakmabelieket sem hagyta hidegen a fáradozásuk: a 2008-as Fringe Fesztiválon a zsűri Fringe-díjban részesítette a zenekart, a 2009-es Fringe+-on pedig Szakmai díjjal jutalmazták a teljesítményüket.

A hatfős bulialakulat mellett fél- vagy teljesen akusztikus kvartettben is fellépnek, ezzel ápolva a blues gyökereit.

A 2010-es SzeptEmber Feszten Igali Csanádot látják vendégül, aki zongorajátékával fogja emelni az est fényét.

A Tenderfoot Blues Unit tagjai:

Horváth Ádám - elektromos gitár, vokál
Horváth Bálint - elektromos és akusztikus (slide) gitár
Kőhalmi András - szájharmonika, vokál
Megyeri Dániel - ének, perka
Stubnya Bence - basszusgitár
Stubnya Péter - dob


nagy méretű térkép (1200x880, 270KB)