nyomtatóbarát verzió


Programok

Kugli - a Wasteels támogatásával - szept 6. 20:30 (HANGMESTER.HU - NEMADOMFEL Színpad)

 Kapcsolódó link 

1979-ben az SOS és Hurrican együttesekből alakult hardrock zenekar hamar elnyerte a közönség szeretetét. A siker rohamosan nőtt, így megnyílt előttük a Budai Ifjúsági Park kapuja, ahol a keddi napokon 2-3 ezres közönség gyűlt össze a Kugli koncertjein.
A hírhedt Pusztavacsi Békefesztivál minden idők legnagyobb létszámú magyarországi rockbulija volt. A Kugli zenélt a színpadon, mikor is a beindul közönség miatt a rendőrség a koncert közepén, leállította a bulit, kitört a balhé…Közönség vs. Rendőrség, vízágyúk, könnygázgránátok…
Egy időre külső vendégként csatlakozott hozzájuk Vikidál Gyula is.
Megcsillant előttük egy lemez kiadásának lehetősége is, de talán az egyetlen zenekar a hanglemezgyár történetében, akinek kifizették a jogdíjat és a kiadás járandóságait, ennek ellenére a lemez nem jelent meg. A valódi okot homály fedi (politikailag a zenekar nem volt megfelelő, derült ki egy levéltárból előkerült jelentésből). Az eset eléggé elkedvtelenítette az együttest és feloszlott.
Hosszú szünet után 2007-ben újra összeállt a régi csapat fiatalabb zenészekkel megerősítve. Elkészült két nagylemez, melyen jeles vendégek is közreműködtek: Varga Miklós, Zeffer András, Kalapács József, Kósa Zsolt, Mr Basary,(ének) Gál Péter (Hegedű).
Készül a negyedik lemez, a zenekar él, sikerrel koncertezik, jelmondatuk:
Mindhalálig Rock and Roll!
Várnak minden rockrajongót a koncertre, a szerencsések ajándéklemezt KUGLI_pólót és posztert kapnak!


nagy méretű térkép (1200x880, 270KB)