nyomtatóbarát verzió


Programok

Atlaszprofilax Dr. René C. Schümperli módszerével. - szept 6. 14:00 (Egészség- és divatliget)

Az Atlas az első nyakcsigolya, amely a fej nyakszirti ízületeinek felületeivel együtt a fej ízületét képezi. Több évtizedes tapasztalatok bizonyítják, hogy az Atlas szinte minden embernél szabálytalanul helyezkedik el, rotált helyzetben van. Az Atlas már a születésünk során kificamodhat. Minden az Atlason nyugszik. Az Atlas az egyensúlyunk központja. Korrekt helyzete esetén a test súlyának függőleges erővonala a gerincoszlop legerősebb pontjain halad át. Elfordult Atlas esetén a gerincoszlop kompenzál, és ezért különböző irányba elferdülhet.

Az Atlas nem csak a fejet tartja, hanem felel annak alátámasztásáért, a gerinc, és ez által az emberi test irányításáért, és egyensúlyi helyzetéért is. Az Atlas elfordulását a gerincoszlop különböző irányú elmozdulással kompenzálja, végeredményben gerincferdülés lép fel. Így a test súlya már a gerincoszlop gyengébb pontjait metszve porckorong bántalmat, ízületi fájdalmat, aránytalan ízületi kopást hoz létre. Az Atlas helytelen állása sok esetben testi és pszichikai tünetek, megbetegedések kiváltója lehet. Csökkenti a fej mozgásképességét, gyakran okoz tartási rendellenességet, nyaki, háti fájdalmakat, fejfájást, szédülést, keringési rendellenességeket, az egész szervezetre ható egészségügyi problémákat.
Az aszimmetrikus ízületi terhelés következtében ízületi kopások alakulhatnak ki. Olyan panaszok, betegségek üthetik fel a fejüket, mint a fejfájás, nyakszirti fájdalom, állkapocs ízületi elváltozások, merev nyak, migrén, epilepszia, hátfájás, porckorong sérülés, gerincferdülés, idegbecsípődés, végtagzsibbadás, agyidegek beidegződési területén tünetek (görcs), medencecsont ferdülés okozta eltérés a lábak hosszában, csípő és térd fájdalom, bokasüllyedés, lúdtalp, stb.

http://atlaszprofilax.eu/


nagy méretű térkép (1200x880, 270KB)