hírek | bemutatkozás | kapcsolat | jelentkezettek | Kövess minket a Facebookon! english  deutsch  magyar
PROGRAMOK >
PÖRKÖLTEK TERE 2018 >
GYEREKBIRODALOM 2018 >
KÉZMŰVESEK 2018 >
OSZTÁLYTÁRSAK TALÁLKOZÓJA >
ARCHÍVUM >
SAJTÓSZOBA,
LETÖLTHETŐ ANYAGOK >
SZÁLLÁSAJÁNLÓ >
TÁMOGATÓK >
ESZKÖZÖK BÉRLÉSE >
TÁRSADALMI SZEREPVÁLLALÁS >
MEGKÖZELÍTHETŐSÉG >

Archívum 2006

   Sikeres volt a hetedik is!

   A hagyományoknak megfelelően a versenyek szombat reggel a Lőrinci Hétpróbá-val kezdődtek. A csapatoknak pörköltfőzésben, sörivásban, női- és férfi szkanderben, talicskatolásban, kerékcserében és bukkantyúzásban kellett összemérniük erejüket és ügyességüket. A versenyben résztvevő több, mint száz csapat az ország minden pontjáról érkezett. A csapatok között ott voltak a budapesti Polgármesterek csapatai és Miskolc, Ceglédbercel, Ladánybene képviselői is. A legjobb polgármesteri pörköltnek járó Szemere Vándor Kupát idén Ladánybene csapata vihette haza.

   A gasztronómiai versenyek vasárnap folytatódtak tovább. A vasárnapi pörköltfőző verseny mellett a Győztesek Kupájára is sor került. Erre a versenyre az ország különböző pontjain megrendezésre kerülő főzőversenyek díjazottjai nyertek meghívást. Jöttek csapatok Ceglédről, Gyomaendrődről, Hévízről, Nagykőrösről és még a határon túlról is.

   A fesztivál gasztronómiai elemei között nemcsak a "főzős" versenyek találhatóak meg. A versenyek zsűri elnöke, Benke Laci bácsi vezetésével a mesterszakácsokból álló séfek tanácsa szombaton a 4251 literes Guinness rekorder óriásbográcsban, vasárnap pedig az 1260 literes "kisbográcsban" főztek pörköltet, melyet a közönség fogyasztott el.

   A koncertek sora már péntek délután megkezdődött. A Lőrinci Ifjúsági Park emlékét idézve fellépett a Gesarol együttes, Török Ádám és a Mini és a Pink Floyd Tribute Band. Az este és a kellemes hangulat a Rózsa Művelődési Házban tartott Nosztalgia diszkóval folytatódott.

   A koncertek szombaton és vasárnap egész nap folytatódtak. A négy színpadon különböző zenei műfajok képviselői léptek fel. A Kaláka együttes, a Miskolci ütősök, Berki Tamás együttese, A Madarak együttes, a Kormorán Memory Band, Soltész Rezső, Korda György és Balázs Klári, a Muck Trió, a Matocsáv együttes csak néhány név a fellépők sorából. A szombat este Tóth Vera és a Szupersztárok fantasztikus koncertjével zárult. A vasárnap estét Ferenczi György, Ganxsta Zolee és a Kartel és az Emil RuleZ! együttes zárta. Az együttesek tagjai erre az alkalomra külön meglepetésként megtanulták egymás számait és együtt zenéltek a zenekarok, mellyel nagy sikert arattak a közönség körében.

   A zenei programok sora ezzel még nem ért véget. A Bókay kert egyes pontjain időről-időre utcazenészek tűntek fel. A látogatók hallgathattak például francia jazzt a Hot Club of Hungary, vagy éppen equadori népzenét a Pow-Wow együttes előadásában.

   A képzőművészet rajongói a Főépület Tükör termében megrendezett PerifériArt kiállítás keretében megtekinthették Homolya Gábor mobil szobrait, Homolya Tibor meglepő képeit és Kosaras Renáta festményeit.

   A színpadi műsorokból és a sütés-főzésből a gyerekek sem maradhattak ki. A gyerekbirodalomban arcfestés, jósda, vidámpark, kiskukták versenye és játszóház várta a kicsiket. A színpadon Levente Pétert, Ricsi bohócot, Mollini bűvészt és bábelőadásokat láthattak.

   A vasárnap hagyományosan a Magyarországi Rekordok Napja is. Idén is több új rekord született. Hitelesítésre került a legnagyobb rétes és a 24 órás gót betű rajzolás. A program egyik színfoltja volt a 102 éves író bemutatkozása, a vashevítés látványos kísérletét is sokan szurkolták végig a Bográcsszínpad mellett.

   Örülünk annak, hogy nemcsak a versenyzők, de a közönség soraiban is találkozhattunk Budapest és az ország más területeiről érkezőkkel, sőt külföldiekkel is. A rendezvényen megjelent közéleti szereplőktől, a versenyben résztvevőktől és a közönségtől érkezett visszajelzések szerint örömmel jöttek el a fesztiválra, jól érezték magukat a kötöttségektől mentes programokon és készülnek a következő évi SzeptEmber Fesztre.

   Köszönjük a támogatóknak, a résztvevőknek, a fellépőknek és a helyszínen dolgozóknak, hogy hozzájárultak a SzeptEmber Feszt sikeres megrendezéséhez.

bejelentkezés
felhasználónév:
jelszó:
regisztráció
regisztráció
elfelejtett jelszó
aktivációs e-mail
újraküldés
program kereső
hírlevél feliratkozás
szállásfoglalás
Budapesti hotelek és panziók

oldaltérkép | jogi nyilatkozat
hírek | bemutatkozás | kapcsolat | programok | osztálytársak találkozója
archívum | sajtószoba | linkajánló | támogatók | megközelíthetőség