hírek | bemutatkozás | kapcsolat | jelentkezettek | Kövess minket a Facebookon! english  deutsch  magyar
PROGRAMOK >
PÖRKÖLTEK TERE 2018 >
GYEREKBIRODALOM 2018 >
KÉZMŰVESEK 2018 >
OSZTÁLYTÁRSAK TALÁLKOZÓJA >
ARCHÍVUM >
SAJTÓSZOBA,
LETÖLTHETŐ ANYAGOK >
SZÁLLÁSAJÁNLÓ >
TÁMOGATÓK >
ESZKÖZÖK BÉRLÉSE >
TÁRSADALMI SZEREPVÁLLALÁS >
MEGKÖZELÍTHETŐSÉG >

Archívum 2013

14. Magyar Grillbajnokság

A  Magyar Grillszövetség ismét a SzeptEmber Feszt keretében, szeptember 8-án, vasárnap szervezi meg a profi Grillbajnokságot.

A részletes versenykiírásért kattintson a tovább gombra!
A jelentkezési lapot ide kattintva töltheti le!

14. Magyar Grillbajnokság
LENZSÉR CSABA Alapító elnök úr tiszteletére.
Versenykiírás,
2013. szeptember 8. vasárnap, 07:30 - 16:00
Helyszín: Budapest, Népliget, a SzeptEmber Feszt ideje alatt.
 
A Magyar Grillszövetség 2013-ban is megrendezi az országos grill bajnokságot immár 14. alkalommal.
A versenyen indulhat minden olyan 4 fős csapat, korhatár nélkül, aki a versenykiírás feltételeit, elfogadja és a nevezési díjat határidőre befizeti.
Jelentkezési, nevezési lapok leadási határideje: 2013. augusztus. 15.

Főzőhelyek korlátozott számban!
Helyszín: Budapest, Népliget, a SzeptEmber Feszt ideje alatt.
Az esemény időpontja: 2013. szeptember 8. vasárnap, 07:30 - 16:00
Eredményhirdetés időpontja: kb. 16:30
Egy csapat 4 főből áll, kik környezetük dekorációjával és öltözékükkel is felkeltik a közönség, és természetesen a zsűri figyelmét.
Az alapvető biztonsági és higiéniai szabályokat minden résztvevőnek kötelezően be kell tartania.
Elektromos készülék,használata tilos! A fő alkotó rész kizárólag  csak nyárson, vagy rácson készülhet faszénparázs  felett.

- Nevezési díj csapatonként 15 000.-Ft, (a GRILLSZÖVETSÉG tagjának 10000.-Ft) melyről a MAGYAR GRILLSZÖVETSÉG számlát állít ki a jelentkező nevére. Kérjük, az összeget a Magyar Grillszövetség az OTP Banknál vezetett 11743040-20066318 számú számlájára átutalni szíveskedjenek 2013. augusztus 20-ig.

A nevezési díj ellenében a Magyar Grillszövetség biztosítja az alábbi nyersanyagokat, 10 adagra :
- tisztított pisztráng+édes kömény
- Bontott csirke + cukkini
- Sertés tarja+kukoricadara
- marha oldalas+burgonya+túró a burgonyát töltve kell elkészíteni!
CSAK A GRILLSZÖVETSÉG ÁLTAL KAPOTT ALAPANYAGOK HASZNÁLHATÓAK FEL!!
- Desszert t-szabadon választott- csak grillen készüljön.
Ízesítők, fűszerek saját konyhából.
- sörpad, asztal
FIGYELEM KAUCIÓ!
A helyszín adottságainak figyelembe vételével a csapatok részére a sörpad garnitúrát csak a helyszínen fizetett kaució ellenében tudjuk átadni. A kaució összege: 15.000,-Ft/garnitúra, melyet a sörpad garnitúra visszavételekor visszafizetünk
 
A csapatok gondoskodnak az alábbiakról:
- szükséges eszközök, kellékek, dekoráció, abrosz, teríték, poharak.
- bemutató asztal az elkészült ételeknek, a fényképezéshez.
A főzősátor igényeket a csapatoknak előre kell jelezniük a szervezők felé, a nevezéskor, mivel csak korlátozott számban áll rendelkezésünkre sátor.
A részvételi lehetőség a főzőhelyek kialakítása miatt korlátozott. A visszaigazolás a jelentkezések beérkezésének sorrendjében történik, a jelentkezések lezárása 2013. augusztus. 15.
A jelentkezéseket a következő elérhetőségre küldjék:
Ferenczi István: ferenczimeister@gmail.com  vagy: Fax:  889 5252
Automatikusan kizárásra kerül az a csapat, amelynek nevezési díja nem érkezik meg 2013.augusztus 20-ig. a szövetség bankszámlájára.

A Verseny leírása és menete:

A szervezők 6:00-kor találkoznak a csapatokkal.
A 8:30-kor kezdődő megnyitóra már minden csapat elkészíti, feldíszíti a főzősátrát és felkészül a versenyre. Előkészíti a grillezéshez és a zsűri fogadásához szükséges eszközöket (terítő, szék, asztal, tányérok, díszítő elemek, egyebek.).
A megnyitó után a versenyben résztvevő hivatalos zsűri és társadalmi zsűri tagjai ünnepélyes esküt tesznek, hogy pártatlanok és elfogulatlanok lesznek a csapatokkal szemben és kijelentik, hogy csak a legjobb, legfelkészültebb csapatokat juttatják győzelemre.
Áru kosár kiadás: a bajnokság napján 7.30-kor
 
TÁLALÁS:
3 adag a "vak-zsűri" részére / a „vak” zsűri nem tudja melyik csapat készítményét kóstolja külön sátorban értékel/
3-4 adag "asztali,mozgó, zsűri" részére, ők a helyszínen értékelnek.
1 adag a bemutató asztalra kerül kihelyezésre. fényképezéshez
(a további adagok saját, illetőleg apró kóstoló falatok az érdeklődők részére, árusítás nem engedélyezett!!)

Zsűrizés:
A mozgó zsűri és a "vak" zsűri sorsoláson vesz részt, ki mikor melyik csapatot fogja értékelni.
Az első verseny étel (halétel) tálalása 09,45 órakor kezdődik, 5 perces időközönként, a "vak" zsűri részére.
10 órakor az asztali, mozgó zsűri érkezik a helyszínre.
Vak zsűri:
Az úgynevezett vak zsűrizéshez a szervezők által biztosított, zárható edénybe kell tálalni 3 adag ételt, amit a segítők továbbítanak a sátorba.
A kisorsolt "vak" zsűri, az odaszállított, számokkal ellátott ételeket értékeli, pontozza  az alábbi szempontok alapján:
- az étel kinézete,
- az étel harmóniája,
- a fő alkotóelem kinézete (hús vagy a desszert fő alkotóeleme),
- optimális készültségi foka a fő alkotóelemnek (pl.: Steak = rózsaszín/medium),
- a fő alkotóelem harapásra/rágásra,
- a fő alkotóelem íze,
- a köret íze.
Tálalást nem pontoz!!

Asztali, mozgó zsűri
Az asztali,mozgó, zsűri is a  fent leírtak alapján pontoz és még a tálalást is hiszen ők látják, a szépen elkészített és tálalt ételt.

Szintén pontozzák a sátor dekorálását, vidámságot, öltözéket, hangulatot,
Ami az úgynevezett FUN, díj, amit külön ítélünk oda.
A zsűri lapok összesítésénél a legalacsonyabb és legmagasabb pontszámú lapot nem    
Vesszük figyelembe.
1. A hal húsból készült grillezett ételeket 60 perc alatt kell elkészíteni és a zsűrinek 9:45 től tálalni, 10:00 tól a mozgó zsűrit (aki szakemberekből és amatőrökből áll) terített asztallal, szakszerű tálalással vendégül látni, az étel jellegének megfelelő bort lehet kínálni a menühöz, melyet mindenki magával hoz.
 
2. A további készítmények leadásának időpontjai:
10:45 óra                       szárnyas étel
11:45 óra                       sertés étel
12:45 óra                       desszert
13:45 óra                       marhahús étel
1.-es pontban leírtakhoz hasonlóan.
 
A verseny díjazása a következő:
Minden résztvevő részére emléklap,
Kategóriánként, arany fokozat  5 kategória /hal, szárnyas, sertés, marha, deszert/
(oklevél, érem, serleg, és ajándékcsomag)
A bajnoksághoz, mind az 5 kategória eredménye számít össz, pontszám
arany
(oklevél, érem, serleg, ajándékcsomag) és
a WEBER GRILL 80 ezer forintos gömb grillsütője
ezüst
(oklevél, érem, serleg, ajándékcsomag) és
a WEBER GRILL 50 ezer forint értékű grill eszközei
bronz 
(oklevél, érem, serleg, ajándékcsomag) és
a WEBER GRILL 30 ezer forint értékű grill eszközei
 
Vándorserleg, az összetett első helyezetté, amely 3 egymást követő elnyerés után a csapaté marad.
 
Az úgynevezett  FUN  díj  amelyből egy kerül kiosztásra, a nemzetközi zsűrizés szabályai alapján, azon csapat nyeri el ahol a sátor dekorálása, a csapat öltözéke, vidámsága, kimagasló  
(oklevél, serleg, ajándékcsomag)
 
A kísérők, látogatók, érdeklődők számára színvonalas egész napos kísérőprogramot kínálnak a szervezők.
A versenyre jelentkezőknek a DANUBIUS HOTEL ARENA kedvezményes szállást tud biztosítani
Előzetes foglalás alapján 14 000.-Ft a két ágyas szoba reggelivel
A foglalásnál kérjük bemondani: Magyar Grillbajnokság Tel.: 889 5244
 
Ferenczi István
Magyar Grillszövetség Elnöke
Elérhetőségek:
Tel: +36 30 742 8270
+36 20 518 1680
Fax:  889 5252
E-mail: ferenczimeister@gmail.com
 
1. díj: one touch premium 57cm
2. díj: one touch original 57cm
3. díj: weber ajándékcsomag

Megosztom ezt a cikket: Megosztás a Facebook-on | Megosztás a Twitter-en | Megosztás a MySpace-en
bejelentkezés
felhasználónév:
jelszó:
regisztráció
regisztráció
elfelejtett jelszó
aktivációs e-mail
újraküldés
program kereső
hírlevél feliratkozás
szállásfoglalás
Budapesti hotelek és panziók

oldaltérkép | jogi nyilatkozat
hírek | bemutatkozás | kapcsolat | programok | osztálytársak találkozója
archívum | sajtószoba | linkajánló | támogatók | megközelíthetőség